Bizonytalan vagy, hogy mikortól lehet utazni kisbabáddal? Íme néhány jó tanács!

Hogyan és mikor utazzunk kisbabánkkal


Utazás kisbabával

Minden szülő gondba kerül egyszer, hogy mikor érdemes és hogya utaztatni egy kisbabát. Félünk , hogy még korai, de már nagyon indulnánk egy közös kalandra. Íme néhány jó tanács, hogy mikortól és hogyan!


Természetes félelem egy szülőben, hogy aggódik, valamit túl korán vagy esetleg túl későn kezd el az első szülöttnél. Természetesen a második, harmadik vagy sokadik gyerekünknél már sokkal rutinosabban viselkedünk, de az első sok fejtörést okozhat még a legmagabiztosabb szülőnek is.

 

Az egyik kardinális kérdés, hogy mikortól is lehet elkezdeni vele az utazást. Természetes reakciós, hogy az édesanya vagy édeasapa kissé besokall a “bezártságtól” és már nagyon menne, de nem csak ez az egyetlen indító pontja az első közös utazásnak. 

 

A kisbabáknak is kellenek az új ingerek, így fejlődik a legjobban és a leggyorsabban az agyuk, mozgásuk, beszédük ezért kifejezetten jótékony hatása is lehet egy utazásnak a kicsire nézve. Ennek nagyon nincsen meghatározott ideje. Általában azzal szoktak gondban lenni a szülők, hogy aggódnak a hosszú úttól. Ezt azonban könnye ki tudják küszöbölni, ha elsőre egy kicsit kisebb lélegzetvételű útra indulnak és nem egyből 5 ország határát készülne átlépni. Ha a kicsit más egészen korán hozzá szoktatjuk az autókázáshoz, tuti biztos, hogy az igazak álmát fogja aludni majd az út során. Általában fél éves kortól már nyugodt szívvel elindulhatnak a babával a szülők egy nyaralásra akár.

 

A “Hogyan?” is igen sok problémát tud okozni. Érdemes először egy olyan helyre menni, hogy a saját “tanuló” dolgunkat is megkönnyítsük, ahol felkészülten várják a kisbabákat is. Remek lehetőség erre egy bababarát vagy gyermekbarát hotel, ahol távol a megszokott otthoni környezettől mégis biztonságosabb környezetben tesztelhetjük, mennyit is bírunk. Az ilyen hotelek nem csak felszereltségben, de programokban és szolgáltatásaikban is fel vannak készülve egy baba érkezésére, például babamedencével, babaággyal, jócskán megkönnyítve ezzel a szülők dolgát.

Szerző: vd

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

Tombol az esküvőszezon: ilyen alkalmi ruhát válassz Plus Size lányként!

Tombol az esküvőszezon: ilyen alkalmi ruhát válassz Plus Size lányként!

Már javában tombol a nyár és az esküvőszezon, biztosak vagyunk benne, hogy köztetek is sokan kaptatok meghívót egy-egy ilyen jeles napra – vagy épp küldtetek ki ti magatok. Egy esküvőn pedig illik csinosan, elegánsan megjelenni – de hogyan érdemes ezt kivitelezni egy Plus Size lánynak?

Egy drón, ami közelebb hozza a tájat: a DJI Mavic 2 ZOOM

Egy drón, ami közelebb hozza a tájat: a DJI Mavic 2 ZOOM

Az elmúlt évek során egyre több ember csatlakozott a drónos közösséghez, ami nem is csoda. A drónozás, a drónfelvételek készítése rendkívül izgalmas és kreatív hobbi, amit a legtöbben szívesen csinálnánk amellett, hogy kiváló üzleti lehetőségek is akadnak a témában. 

Akár baráti körödben, vagy éppen a családodban készültök egy kislány születésnapi zsúrjára, esetleg a Te gyermeked ovis társa, kisbarátja kerül megünneplésre, az ajándékvásárlás nem mindig egyszerű feladat. Mutatjuk, mi alapján érdemes kiválasztani a töké

Hogyan válasszunk ajándékot egy kislánynak?

Akár baráti körödben, vagy éppen a családodban készültök egy kislány születésnapi zsúrjára, esetleg a Te gyermeked ovis társa, kisbarátja kerül megünneplésre, az ajándékvásárlás nem mindig egyszerű feladat. Mutatjuk, mi alapján érdemes kiválasztani a tökéletes ajándékot!