Konferencia szervezési kisokos, hogy minden tökéletesen alakuljon

Konferencia szervezési kisokos


Tippek konferencia szervezéséhez

Egy konferencia megszervezése nem is olyan egyszerű, hiszen rengeteg dologra oda kell figyelni, Téged bíztak meg a konferencia megszervezésével, de azt sem tudod mihez kezdj hozzá először? Segítünk, először is ülj le, és alaposan gondold át az egészet az alábbiak lapján!


Az alapok megtervezése

Először is nem árt tisztázni, hogy miért is jön létre a konferencia, és mi a fő célja a rendezvénynek. Milyen pontos kritériumok vannak, amiknek meg kell felelni. Ha ezeken alaposan átrágtad magad, akkor belevetheted magad akár a szervezésbe is. De előbb írt össze a legfontosabb lépéseket, amiket nem hagyhatsz ki, ilyen a tökéletese időpont megtalálása, ha ez még nem adott, a helyszín kiválasztása, a szükséges eszközök összeírása és beszerzése, a megfelelő emberek meghívása, értesítésé, catering megszervezése, programok összeállítása. Láthatod, hogy rengeteg dolgod lesz, ezért célszerű folyamatosan listát vezetni.

 

Mikor legyen a konferencia?

Ha még nincs eldöntve, akkor az első lépésed az legyen, hogy időpontot választasz, bár ez sokszor a helyszín függvénye is. Vedd számba, hogy ki mikor ér rá, a kulcsembereket ugyanis nem nélkülözheted. Nézz utána, hogy van e hasonló esemény az nap, hiszen ez máris ronthatja a résztvevők számát.

 

Hol legyen a konferencia?

A tökéletes konferencia helyszín kiválasztása épp akkora kihívás, mint amennyire fontos. A helyszín nagymértékben befolyásolja az eseményt. Érdemes olyan helyszínt választani, ami könnyen megközelíthető, de azért távol van a város zajától is, megfelelő a kapacitás, megfelelőek a technikai eszközök, az sem utolsó, ha van megfelelő catering szolgáltatásuk, így már azzal nem neked kell bajlódni. Valamint több napos konferencia esetében, jó, ha szálláshely, és egyéb programlehetőség is van a közelben

 

A további teendők a konferencia előtt

Hidd el, ha megvan az időpont és a helyszín, minden sokkal könnyebb lesz, hiszen egyrészt sokkal jobban átlátod az egészet, illetve sokesetben, pár teher lehull a válladról, annak köszönhetően, hogy a helyszín több feladatot is magára vállal, de már a meghívót is összeállíthatod. Persze még bőven lesz dolgod ezután is, de ha alapos listát készítettél, akkor gyakorlatilag csak azon kell végig menned. 
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

a szobabiciklizés pozitív hatásai a szervezetre

a szobabiciklizés pozitív hatásai

Annyi meg annyi érv szól a rendszere mozgás mellett, de hogy miért éppen a szobabiciklit válasszátok? Most összegyűjtöttünk 5 okot, amiért érdemes szobabiciklist használni.

Belföldi nyaralás tippek

3 szuper belföldi programlehetőség a nyárra hangolva 2020-ban

Kissé furcsa időszak ez mindenki számára, de koronavírus ide, vagy oda, bizony-bizony megérkezett a nyár, vele a jó idő, és reméljük, hogy a nyaralós kedvetek is. Igen, tudjuk, most nem ajánlott világkörüli utazásokat tervezni, de azért egy belföldi vakáció belefér nem? Mutatunk is 3 szuper belföldi nyaralós ötletet!

10 legszebb esküvői meghívó idézet

10 legszebb esküvői idézet: ezek közül válassz az esküvőimeghívóra!

Közeleg az esküvőtök, és már a meghívók tervezésénél tartotok? Ez nagyon jó dolog, hiszen valószínűleg, akkor már nagyon benne vagytok a tervezési és szervezési munkálatokban és már csak egy kicsi választ el titeket életetek egyik legcsodálatosabb napjától! Segítségképpen pedig összegyűjtöttük nektek a 10 legszebb meghívó idézetet, a hagyományostól a kissé formabontóbb, viccesebbig, magyar klasszikusoktól, nemzetközi szerzőktől mindent megtalálsz, hogy biztosan tudj választani!