5 ok, amiért érdemes szaunát használni nyáron - nyári szaunázás pozitív hatásai

5 ok, amiért érdemes szaunát használni nyáron


 Nyári szaunázás pozitív hatásai

Kint is forróság van nyáron, mégis miért ülne be bárki egy még forróbb helyre? Télen kész felüdülés egy meleg helyen pihenni egy kicsit, de mi értelme van nyáron szaunázni? Nagyon is sok, mutatjuk is miért éri meg nyáron szaunát használni! 


Fájdalomcsillapítás

Megerőltetted az izmodat a gyerekeiddel játszva? Vagy a munka mellett kerti munkát végeztél, és nem bírták a testrészeid ezt az extra megerőltetést? A nyár az az időszak, amikor rendkívül aktívak vagyunk, és hajlamosabbak vagyunk a sérülésekre. A szaunában ülve gyorsabban enyhíthető a fájó izomláz, mint bármilyen más jeges, hiedegvizes kúra. Egy romantikus wellness nyaralás tökéletes alkalom egy kis szaunázásra és pihenésre.

 

A só eltávolítása

Valljuk be, a nyári hónapok két dologról szólnak: ételről és italról, de leginkább a finom és kiadós nyári lakomázásokról. Táplálkozásunk, a bevitt ételek mennyisége növekszik a hosszabb nappalokkal és az éjszakai gyakori ébrenléttel. A megnövekedett táplálékból felhalmozódó só tartja a vizet a szervezetünkben. Ha mindössze 30 percig ülsz az infraszaunában, az extra sót szabadít fel a szervezetben, így felszabadul a víz súlya.

 

Alkalmazkodás az emelkedő hőmérséklethez 

A szauna használata során a tested magasabb hőmérsékletű lesz, anélkül, hogy szörnyű mellékhatásai (fejfájás, fáradtság stb.) jelentkeznének. Ez segít abban, hogy könnyebben alkalmazkodj a környezet magas hőjéhez is, és kevesebb mellékhatással, szenvedéssel el tudd viselni a hatalmas kánikulákat. Akár még az alvás is könnyebben mehet a nyári szaunázásnak köszönhetően.

 

Fogyás

Ha a bikiniszezon a sarkon van, ki ne szeretne egy kis plusz segítséget a kalóriák elégetéséhez? Az infraszaunában ülve akár 600 kalóriát is elégethetünk, ez körülbelül egy órányi futással ér fel.

 

Bőr egészsége

Az izzadás kiüríti a méreganyagokat a testedből? A méreganyagok megfelelő tisztítása segít a bőrünkön lévő szennyeződések eltávolításában is, beleértve a klórt a medencékből és a fényvédő vegyszereket. Rendszeres használat után bőröd olyan lesz, mint egy baba feneke!
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

3 tipp különleges esküvőhöz

3 tipp, hogy igazán különleges legyen az esküvőtök!

Az esküvő önmagában egy nagyon különleges alkalom, de azért van rá mód, hogy még a megszokottnál is különlegesebb legyen! Mutatunk is néhány olyan tippet, amivel ezt könnyedén elérhetitek. Legyen a ti Nagy Napotok is igazán különleges!

szaunázás pozitív hatásai

Egészséges mindennap szaunázni?

Manapság egyre trendibb ez a szaunázás dolog, és sokszor szokták mondani, hogy mennyi pozitív hatása is van. Vajon érdemes mindennap szaunázni, egészséges a mindennapos szauna használat tényleg? Ennek jártunk most utána, hogy egészen pontosan milyen hatásai vannak a szaunázásnak!

Ötletek karácsonyi buli feldobására

Hogyan lehet feldobni a céges karácsonyi bulit? Íme néhány jó ötlet

Azt érzed, hogy kicsit kezd unalmas lenni a céges karácsonyi összejövetel? Többen is ürügyeket találnak ki, hogy miért nem jönnek, akinek nem sikerül, az pedig unottan próbálja túlélni? Egy ilyen karácsonyi összejövetel tökéletes alkalom, hogy a kollégák kicsit összekapcsolódjanak, a cég egy egész közösségnek érezhesse magát, úgyhogy semmiképpen sem szabad kihagyni, inkább egy kicsit feldobni! Mutatunk tippeket, amik segíthetnek feldobni a céges karácsonyi összejöveteleket!