Tradicionális szilveszteri vacsora

Magyar szilveszteri vacsora


Szilveszteri vacsora

  Szilveszterkor búcsút intünk az óévnek, és ünnepi ruhába öltözve, barátaink, szeretteink társaságában várjuk, hogy mikor éjfélt üt az óra együtt koccintsunk az újévre. 


Ezekre az összejövetelekre mindenki lázasan készül, az esemény házigazdája ételről és italról is gondoskodik. Sokan ugyanakkor nem tudják, hogy minek érdemes az asztalra kerülnie.

A hagyományos szilveszteri étel, melyet az újév napján is örömmel fogyasztunk nem más, mint egy nagy tál finom lencsefőzelék. A népi hagyomány ugyanis úgy tartja, hogy annyi pénzünk lesz az új évben, amennyit ekkor elfogyasztunk. Sokan virslivel fogyasztják, ennek különösebb háttértörténete nincsen. 

Javasolt még korhelylevest fogyasztani ekkor, leginkább újév napján, mivel ez segíti az emésztést, hatására sokkal jobban érezzük majd magunkat az átdorbézolt éjszaka után.

Célszerű ugyanakkor mellőzni a szárnyas és halfogyasztást, mivel előbbi elkaparja szerencsénket, utóbbi pedig elúszik vele. Ha húsra vágyunk, akkor válasszuk a sertéshúst, mivel a népi hiedelem szerint a malac előtúrja a szerencsénket az új esztendőben, így szerencsések leszünk.

Ha pedig egy olyan helyet kerestek sziveszterre, amelyben külön szilveszteri menüvel készülnek számotokra, akkor látogassatok el a Pest-Budába, a Budai Várban. További részleteket itt találtok. szilveszteri vacsora Budapesten

 

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

a szobabiciklizés pozitív hatásai a szervezetre

a szobabiciklizés pozitív hatásai

Annyi meg annyi érv szól a rendszere mozgás mellett, de hogy miért éppen a szobabiciklit válasszátok? Most összegyűjtöttünk 5 okot, amiért érdemes szobabiciklist használni.

Belföldi nyaralás tippek

3 szuper belföldi programlehetőség a nyárra hangolva 2020-ban

Kissé furcsa időszak ez mindenki számára, de koronavírus ide, vagy oda, bizony-bizony megérkezett a nyár, vele a jó idő, és reméljük, hogy a nyaralós kedvetek is. Igen, tudjuk, most nem ajánlott világkörüli utazásokat tervezni, de azért egy belföldi vakáció belefér nem? Mutatunk is 3 szuper belföldi nyaralós ötletet!

10 legszebb esküvői meghívó idézet

10 legszebb esküvői idézet: ezek közül válassz az esküvőimeghívóra!

Közeleg az esküvőtök, és már a meghívók tervezésénél tartotok? Ez nagyon jó dolog, hiszen valószínűleg, akkor már nagyon benne vagytok a tervezési és szervezési munkálatokban és már csak egy kicsi választ el titeket életetek egyik legcsodálatosabb napjától! Segítségképpen pedig összegyűjtöttük nektek a 10 legszebb meghívó idézetet, a hagyományostól a kissé formabontóbb, viccesebbig, magyar klasszikusoktól, nemzetközi szerzőktől mindent megtalálsz, hogy biztosan tudj választani!