Hány éves korban érdemes elkezdeni a gyerekkori fogszabályozást?

Hány éves korban érdemes elkezdeni a gyerekkori fogszabályozást?


gyerekkori fogszabályzás tudnivalók

Az egyik legfontosabb kérdés a gyerekkori fogszabályozással kapcsolatban, hogy hány éves korban érdemes elkezdeni azt. Nézzük mit javasolnak szakemberek ennek a kérdésnek a kapcsán.Az egyik legfontosabb kérdés a gyerekkori fogszabályozással kapcsolatban, hogy hány éves korban érdemes elkezdeni azt. Nézzük mit javasolnak szakemberek ennek a kérdésnek a kapcsán.


A fogszabályzás nagyon fontos

A fogak szabályzása nem csupán esztétikai kérdés, hanem fontos egészségügyi probléma is. Habár a nem megfelelően álló kesze-kusza fogak megannyi kellemetlenséget okoznak esztétikailag is, aminek a következtében akár verbális bántalmazást, mentális sérülést is szenvedhetnek el a gyerekek, nem ez az egyetlen ok, ami miatt minél hamarabb orvosolni kell a nem megfelelően álló fogakkal. Az állkapocs rendezetlensége miatt harapási rendellenesség is felléphet, ami emésztési problémákhoz végzethez, ugyanis a fogaknak fontos szerepük van az emésztésben, erről ne feledkezzünk meg! Ráadásul nemcsak nem szép látvány a rendezetlen fog, hanem sok probléma is van vele, ugyanis sokkal nehezebb tisztítani, ami azt jelenti, hogy nagyobb eséllyel alakul ki fogszuvasodás, illetve olyan fogászati betegségek, amiknek akár a fogak elvesztése is lehet a végső kimenetele. Na de lássuk is mikor érdemes elkezdeni a gyerekkori fogszabályzást!

 

A gyerekkori fogszabályozás ideális időpontja

Ha nagyon korrektek akarunk lenni, akkor azt kell mondanunk, hogy a fogszabályozás legideálisabb időpontja a 7-8 éves kor, azonban a fogszabályzást máskor is el lehet kezdeni, még felnőtt korban is, csak akkor több idő kell hozzá, vagy éppen az eredmény nem lesz olyannyira tartós. Már 3-4 éves kortól ajánlott fogászat vizsgálatra vinni a gyerekeket, de az a legjobb, ha az első fogszabályzási vizsgálat 7-8 éves korban megtörténik. Nem feltétlenül szükséges ilyenkor beavatkozni, de egy vizsgálat feltárhatja az esetleges problémákat, és idejében sokkal könnyebb orvosolni, mint előre haladott állapotban. További tudnivalókat a témával kapcsolatban a PureDental oldalán olvashatsz: gyermek fogszabályozás.
 

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

Ezért éri meg kútvízzel locsolnod

Ezért éri meg kútvízzel locsolnod

Te is gondolkoztál már azon, hogy idén nyáron kútvízzel locsolj? Ez jobb ötlet, mint hinnéd! A kútvízzel való locsolásnak több előnye is van, különösen összehasonlítva a városi vízellátással vagy az esővíz használatával. Lássuk, mik ezek pontosan!

Legjobb helyszínt osztálytalálkozóhoz

Így találd meg a tökéletes helyszínt osztálytalálkozódhoz!

Az osztálytalálkozó egy nagyon fontos esemény, ezért az is fontos, hogy sikerüljön egy jó helyszínt találni. Na de mégis hogyan? Mutatjuk, mit kell figyelembe venned, amikor helyszíneket keresgélsz osztálytalálkozóra. Íme néhány szempont, amelyeket érdemes figyelembe venni a helyszín kiválasztásakor:

konferencia szervezés hatékonyan

Így szervezz meg hatékonyan egy konferenciát!

Konferencia megszervezésével bíztak meg? Szeretnéd h minden zökkenőmentes lenne, és sikeresen lebonyolíthatnád a szakmai eseményt, amiről jól tudod, hogy egyáltalán nem olyan könnyű? Ne aggódj segítünk néhány hasznos tanáccsal!