Tudj meg néhány hasznos információt a turbóról!

Amit a turbóról tudni érdemes


Tudj meg néhány hasznos információt a turbóról!

Sokan félnek a turbó kipróbálásától, pedig megfelelő használat mellett a hibák nagy része elkerülhető. A következőkben mutatunk néhány hasznos információt a turbóról! 


Ezek a kocsik több törődést igényelnek az átlagnál, de a megfelelő gondozás mellett a későbbiekben sem lesz vele gond.

A turbófeltöltőt Dr. Alfred Büchi találta fel 1905. november 16-án. A Birodalmi Szabadalmi Hivatal "Dugattyús motorból és szekvenciálisan elhelyezkedő turbinából és kompresszorból álló belsőégésű szerkezet" néven jegyezte be. A gyakorlatban nem volt egyszerű alkalmazni, kellett hozzá 18 év, hogy használható legyen. Mára már a benzinmotorok is elképzelhetetlenek turbó nélkül, míg korábban ez csak a dízelmotorokra volt jellemző.

 

Azért alakult így, mivel az EU-ban a szén-dioxid kibocsátás alapján osztályozzák és kerülnek környezetvédelmi kategóriákba, így a gyártók arra törekednek, hogy a lehető legkisebbre szorítsák ezeket. Régebben a teljesítménynövekedés miatt alkalmazták, mára már inkább az energiatakarékosság és az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás a legfőbb érv mellette.

 

Egy turbós motor sokkal nagyobb odafigyelést igényel, hiszen gyakrabban kell benne olajat cserélni, és a légszűrő gyakoribb cseréje is rendkívül fontos, hogy a turbó könnyebben szívhassa be a friss levegőt. Az ilyen feladatokat jobb profikra bízni. Bátran ajánlom a Turbó Felcsiki Kft. csapatát, akik gyári új, felújított turbófeltöltő és használt turbók forgalmazásával valamint turbófeltöltők javításával, felújításával foglalkozik. Tudj meg róla többet itt: Turbó vásárlás

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

a szobabiciklizés pozitív hatásai a szervezetre

a szobabiciklizés pozitív hatásai

Annyi meg annyi érv szól a rendszere mozgás mellett, de hogy miért éppen a szobabiciklit válasszátok? Most összegyűjtöttünk 5 okot, amiért érdemes szobabiciklist használni.

Belföldi nyaralás tippek

3 szuper belföldi programlehetőség a nyárra hangolva 2020-ban

Kissé furcsa időszak ez mindenki számára, de koronavírus ide, vagy oda, bizony-bizony megérkezett a nyár, vele a jó idő, és reméljük, hogy a nyaralós kedvetek is. Igen, tudjuk, most nem ajánlott világkörüli utazásokat tervezni, de azért egy belföldi vakáció belefér nem? Mutatunk is 3 szuper belföldi nyaralós ötletet!

10 legszebb esküvői meghívó idézet

10 legszebb esküvői idézet: ezek közül válassz az esküvőimeghívóra!

Közeleg az esküvőtök, és már a meghívók tervezésénél tartotok? Ez nagyon jó dolog, hiszen valószínűleg, akkor már nagyon benne vagytok a tervezési és szervezési munkálatokban és már csak egy kicsi választ el titeket életetek egyik legcsodálatosabb napjától! Segítségképpen pedig összegyűjtöttük nektek a 10 legszebb meghívó idézetet, a hagyományostól a kissé formabontóbb, viccesebbig, magyar klasszikusoktól, nemzetközi szerzőktől mindent megtalálsz, hogy biztosan tudj választani!