3 látnivaló a Balaton-felvidéken, ami téged is el fog varázsolni

3 látnivaló a Balaton-felvidéken, ami téged is el fog varázsolni


3 Balaton-felvidék látnivaló

Magyarország egyik legszebb része a Balalton-felvidék, ahol a kanyargó dimbek-dombok őrzik a nyugtát sosem találó magyar tenger hullámait. Erre a vidékre invitálunk most titeket, és mutatunk 3 olyan különleges helyszínt is itt, ami garantáltan el fog varázsolni titeket.  Jöjjön hát 3 csodaszép hely a Balaton-felvidék dűnéiről.


A Kőtenger Szentbékkállán kihagyhatatlan, ha a Balaton-felvidéken jársz

Mintha egy óriás dobálta volna szét dühében a hatalmas köveket, úgy fest a Kőtengernek nevezett jelenség Szentbékkállán. Egy igazán egyedi geológiai és természeti látványosság, aminek nem véletlenül járnak olyan sokan csodájára. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park törzs területéhez tartozó Káli-medencének kiemelkedő természeti értéke kicsiknek és nagyoknak is nagy kedvence, ráadásul az Országos Kéktúra útvonalának is része, szóval érdemes erre kanyarodni.

 

A Pálos Kolostorrom Salföldön a Balaton-felvidék egyik különlegessége

Salföld önmagában is megér, ha nem is egy misét, de egy látogatást mindenképpen. Hazánk egy igen különleges vidékéről van ugyanis szó, ez a ma is működő falu, egy nagyszerű turistalátványosság azoknak, akik szeretnének egy kicsit visszarepülni az időben, megpihenni, megnézni, hogyan is működik egy igazi majorság. Ha már Salföldön járunk, akkor semmiképpen sem hagyhatjuk ki a legendás Pálos Kolostorromot, ami az Ábrahám-hegyen áll egy eldugott völgyben, bár már nem az eredeti pompájában, de még így is nagyon impozáns.

 

Folly Arborétum a Balaton-felvidék édenkertje

A Folly Arborétum nemcsak a Balaton-felvidék, hanem az egész Balaton édenkertje, ahol nemcsak mesés, és igen különleges növények vannak, például óriási fenyők, hanem borászat is finom borokkal, és mesés panoráma a Balatonra.  A Folly Arborétumban minden megtalálható, ami egy kikapcsolódáshoz szükséges: jó levegő, szép panoráma, finom italok, és ételek, játszótér a gyerekeknek. Több száz fajta különleges növény van Badacsonyörs mellett ebben az arborétumban, amit már több mint 100 éve a Folly család gondoz.

 

A legjobb szállás a Balaton-felvidéken

Ráadásként pedig még jöjjön egy szuper hotel Balaton-felvidéken! A Kristály Hotel a Balaton-felvidék kellős közepén található, így valamennyi látványosság, különleges hely egyszerűen megközelíthető innen. A szálloda is nagyon szép, a kényelmes szobákon túl modern wellness, helyi gasztronómiai specialitásokat kínáló étterem, cukrászda, és még szórakoztató központ is van itt. 
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

szaunázás pozitív hatásai

Egészséges mindennap szaunázni?

Manapság egyre trendibb ez a szaunázás dolog, és sokszor szokták mondani, hogy mennyi pozitív hatása is van. Vajon érdemes mindennap szaunázni, egészséges a mindennapos szauna használat tényleg? Ennek jártunk most utána, hogy egészen pontosan milyen hatásai vannak a szaunázásnak!

Ötletek karácsonyi buli feldobására

Hogyan lehet feldobni a céges karácsonyi bulit? Íme néhány jó ötlet

Azt érzed, hogy kicsit kezd unalmas lenni a céges karácsonyi összejövetel? Többen is ürügyeket találnak ki, hogy miért nem jönnek, akinek nem sikerül, az pedig unottan próbálja túlélni? Egy ilyen karácsonyi összejövetel tökéletes alkalom, hogy a kollégák kicsit összekapcsolódjanak, a cég egy egész közösségnek érezhesse magát, úgyhogy semmiképpen sem szabad kihagyni, inkább egy kicsit feldobni! Mutatunk tippeket, amik segíthetnek feldobni a céges karácsonyi összejöveteleket!

 Nyári szaunázás pozitív hatásai

5 ok, amiért érdemes szaunát használni nyáron

Kint is forróság van nyáron, mégis miért ülne be bárki egy még forróbb helyre? Télen kész felüdülés egy meleg helyen pihenni egy kicsit, de mi értelme van nyáron szaunázni? Nagyon is sok, mutatjuk is miért éri meg nyáron szaunát használni!