Ezért egyél táplálékkiegészítőt sportoláshoz

Ezért egyél táplálékkiegészítőt sportoláshoz


Ezért egyél táplálékkiegészítőt sportoláshoz

Alapvetően a táplálékkiegészítők és vitaminkomplexek helyett az egészséges  táplálkozás ajánlatos, de az a legjobb, ha a helyes táplálkozás mellett szedjük őket. Néhány érdekesség, miért jó a táplálékkiegészítők szedése a sportolás mellé.


Érdemes a kalciumot például sportolás után bevenni valamilyen aminosav-készítmény  kíséretében. Akkor épülnek be igazán a helyükre: az izmokba, csontokba. Mindezt sok  folyadék kíséretében persze. De a fehérjék beépülése akkor lesz tökéletes igazán, ha  kis mennyiségű szénhidráttal vegyülnek (valamilyen édes fehérje por például). De ezek általában tej alapúak, szóval a kalciumot mégse ezekkel, mert akkor nem szívódik fel olyan jól. A kalcium beépülése viszont magnéziummal együtt sokkal hatékonyabb, ezenkívül a C-vitamin  is segíti ezt vele egy időben. Viszont ezt ne étkezés után vegyük be, mert a magnézium megköti valamelyest az emésztéshez nélkülözhetetlen gyomorsavat, ettől az  emésztés elégtelenné válhat, puffadás, rossz közérzet kísérheti. Viszont a magnézium  nagyszerű izomlazító egyben, tehát érdemes a nyugtató hatása miatt a bevételt estére  programozni. Ismétlem, nem evés után.

 

Szerző: FO

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

a szobabiciklizés pozitív hatásai a szervezetre

a szobabiciklizés pozitív hatásai

Annyi meg annyi érv szól a rendszere mozgás mellett, de hogy miért éppen a szobabiciklit válasszátok? Most összegyűjtöttünk 5 okot, amiért érdemes szobabiciklist használni.

Belföldi nyaralás tippek

3 szuper belföldi programlehetőség a nyárra hangolva 2020-ban

Kissé furcsa időszak ez mindenki számára, de koronavírus ide, vagy oda, bizony-bizony megérkezett a nyár, vele a jó idő, és reméljük, hogy a nyaralós kedvetek is. Igen, tudjuk, most nem ajánlott világkörüli utazásokat tervezni, de azért egy belföldi vakáció belefér nem? Mutatunk is 3 szuper belföldi nyaralós ötletet!

10 legszebb esküvői meghívó idézet

10 legszebb esküvői idézet: ezek közül válassz az esküvőimeghívóra!

Közeleg az esküvőtök, és már a meghívók tervezésénél tartotok? Ez nagyon jó dolog, hiszen valószínűleg, akkor már nagyon benne vagytok a tervezési és szervezési munkálatokban és már csak egy kicsi választ el titeket életetek egyik legcsodálatosabb napjától! Segítségképpen pedig összegyűjtöttük nektek a 10 legszebb meghívó idézetet, a hagyományostól a kissé formabontóbb, viccesebbig, magyar klasszikusoktól, nemzetközi szerzőktől mindent megtalálsz, hogy biztosan tudj választani!