Íme, a legjobb hotel Budán

Egy apró, ám annál hangulatosabb hotel Budán


Az egyik legjobb hotel Budán

Nagyon szeretek a Budai Várban sétálgatni, mert elbűvölő az onnan nyíló kilátás, ráadásul kedvenc látványosságaim, mint a Halászbástya vagy a Mátyás-templom is mindig újabb és újabb arcukat mutatják. Lenyűgőző épületek, friss levegő és ellenállhatatlan hangulat. A Budai Várnegyed számomra ezeknek a megtestesítője. Nemrég, egy kisebb kirándulás alkalmával a Budai Vár egy újabb gyöngyszemére, a Pest-Budára is ráleltem. Mindjárt el is mondom, hogy miért olyan különleges ez a hotel.


Megéheztünk, így betértünk egy apró, hangulatosnak tűnő étterembe, a Fortuna utcába. Nem is gondoltam volna, hogy találok ott egy olyan hotelt, amelynek étlapja éppen olyan, mintha a nagymamám írta volna, a töltött káposztától elkezdve az aranygaluskán át, majd minden tradicionális étel megtalálható. 

Már ez eleve levett minket a lábunkról, de kiderült, hogy az épület, amelyben éppen délutáni ebédünket fogyasztjuk Budapest legidősebb szállodája. Már 1694 óta várja vendégeit, és bár több alkalommal felújításon is átesett, mégis ha jól megnézzük az épületet, szinte látni lehet történelmi múltját. 

Ha te is szeretnéd felkeresni Budapest legrégebbi hotelét, vagy éttermében falatoznál egy jót, akkor kattints ide, és keresd fel a Budai Várban: hotel Budán.

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

Balaton part élet

Ne csak egy hétig tartson a Balatoni nyaralás!

A magyar emberek közkedvelt nyári célpontja a Balaton partja, legyen az a déli, vagy az északi, mindenki imádja a magyar tengert. De, ha ennyire szeretjük, akkor mért csak jó esetben egy hetet töltünk el itt? Mért ne maradnál egész évben?

A gyermeknevelés egyik velejárója a gyerekzsúrokon való részvétel. Szervezőként persze még nehezebb a feladatod, de meghívottként is ott a kihívás: ajándékot választani az ünnepeltnek…

Hogyan válasszunk ajándékot gyerekzsúrra?

A gyermeknevelés egyik velejárója a gyerekzsúrokon való részvétel. Szervezőként persze még nehezebb a feladatod, de meghívottként is ott a kihívás: ajándékot választani az ünnepeltnek…

Talál meg a megfelelő Plus Size webáruházat!

Így válassz ruhákat- találd meg a legjobb ruhaboltot

Napjainkban, ha ruhát szeretnénk vásárolni, legtöbbünk fejében rögtön az fordul meg, hogy elmenjen egy plázába, ahol fast fashion üzletek tömkelegeiből választhatja ki számára a leginkább tetsző ruhadarabot, ami stílusának és a legújabb trendeknek egyaránt megfelel.  De nem mindenki számára ilyen egyszerű ez.