Íme, a legjobb hotel Budán

Egy apró, ám annál hangulatosabb hotel Budán


Az egyik legjobb hotel Budán

Nagyon szeretek a Budai Várban sétálgatni, mert elbűvölő az onnan nyíló kilátás, ráadásul kedvenc látványosságaim, mint a Halászbástya vagy a Mátyás-templom is mindig újabb és újabb arcukat mutatják. Lenyűgőző épületek, friss levegő és ellenállhatatlan hangulat. A Budai Várnegyed számomra ezeknek a megtestesítője. Nemrég, egy kisebb kirándulás alkalmával a Budai Vár egy újabb gyöngyszemére, a Pest-Budára is ráleltem. Mindjárt el is mondom, hogy miért olyan különleges ez a hotel.


Megéheztünk, így betértünk egy apró, hangulatosnak tűnő étterembe, a Fortuna utcába. Nem is gondoltam volna, hogy találok ott egy olyan hotelt, amelynek étlapja éppen olyan, mintha a nagymamám írta volna, a töltött káposztától elkezdve az aranygaluskán át, majd minden tradicionális étel megtalálható. 

Már ez eleve levett minket a lábunkról, de kiderült, hogy az épület, amelyben éppen délutáni ebédünket fogyasztjuk Budapest legidősebb szállodája. Már 1694 óta várja vendégeit, és bár több alkalommal felújításon is átesett, mégis ha jól megnézzük az épületet, szinte látni lehet történelmi múltját. 

Ha te is szeretnéd felkeresni Budapest legrégebbi hotelét, vagy éttermében falatoznál egy jót, akkor kattints ide, és keresd fel a Budai Várban: hotel Budán.

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

a szobabiciklizés pozitív hatásai a szervezetre

a szobabiciklizés pozitív hatásai

Annyi meg annyi érv szól a rendszere mozgás mellett, de hogy miért éppen a szobabiciklit válasszátok? Most összegyűjtöttünk 5 okot, amiért érdemes szobabiciklist használni.

Belföldi nyaralás tippek

3 szuper belföldi programlehetőség a nyárra hangolva 2020-ban

Kissé furcsa időszak ez mindenki számára, de koronavírus ide, vagy oda, bizony-bizony megérkezett a nyár, vele a jó idő, és reméljük, hogy a nyaralós kedvetek is. Igen, tudjuk, most nem ajánlott világkörüli utazásokat tervezni, de azért egy belföldi vakáció belefér nem? Mutatunk is 3 szuper belföldi nyaralós ötletet!

10 legszebb esküvői meghívó idézet

10 legszebb esküvői idézet: ezek közül válassz az esküvőimeghívóra!

Közeleg az esküvőtök, és már a meghívók tervezésénél tartotok? Ez nagyon jó dolog, hiszen valószínűleg, akkor már nagyon benne vagytok a tervezési és szervezési munkálatokban és már csak egy kicsi választ el titeket életetek egyik legcsodálatosabb napjától! Segítségképpen pedig összegyűjtöttük nektek a 10 legszebb meghívó idézetet, a hagyományostól a kissé formabontóbb, viccesebbig, magyar klasszikusoktól, nemzetközi szerzőktől mindent megtalálsz, hogy biztosan tudj választani!