Ezért egyen mirelit zöldségeket is!

Tények, amelyeket nem biztos hogy tudott a mirelit zöldségekről!


Mirelit zöldségek

A zöldségek fogyasztása napi szinten ajánlott. Tele vannak vitaminokkal és rostokkal, amik szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlenek. Azonban mit gondol melyik zöldség tartalmak több vitamint? A fagyasztott vagy a nem fagyasztott zöldség? Meg fog lepődni!


Sokan azt hiszik, a mirelit zöldségek a fagyasztás maitt elvesztik tápanyag tartalmukat és különböző vegyszerekkel kezelik őket, hogy tartósítsák azokat. Azonban ez teljesen tévhit! A zöldségeket betakarításuk után nagyon rövid időn belül lefagyasztják, aminek köszönhetően a bennük található vitaminok és tápanyagok teljes mértékben megmaradnak. A tartósítás pedig teljesen vegyszermentesen történik. 

 

A friss zöldségek viszont betakarításuk után csak napokkal később érkeznek meg a bolt polcaira, és ez idő alatt naponta vesztenek vitamintartalmukból! A nem fagyasztott zöldésgek naponta 15%-ot vesztenek C-vitamin tartalmukból. Mivel a mirelit zöldségeket azonnal -20 fokon fagyasztják le, így ezek képesek megőrizni vitamintartalmukat akár 24 hónapon is keresztül. Azonban a túl gyors felengedés, vagy a szállítás alatti kiolvadás tönkre teheti a zöldség minőségét, és a vitaminok is elvészhetnek.

 

Tehát ha a mirelit zöldségekhez eddig kételkedve álltunk, most minden tévhitet eloszlattunk. Nyugodtan vásároljanak fagyasztott termékeket, hisz sok esetben ezekben még több is lehet a tápanyag mint a frissnek tűnő zöldségekben. 

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

a szobabiciklizés pozitív hatásai a szervezetre

a szobabiciklizés pozitív hatásai

Annyi meg annyi érv szól a rendszere mozgás mellett, de hogy miért éppen a szobabiciklit válasszátok? Most összegyűjtöttünk 5 okot, amiért érdemes szobabiciklist használni.

Belföldi nyaralás tippek

3 szuper belföldi programlehetőség a nyárra hangolva 2020-ban

Kissé furcsa időszak ez mindenki számára, de koronavírus ide, vagy oda, bizony-bizony megérkezett a nyár, vele a jó idő, és reméljük, hogy a nyaralós kedvetek is. Igen, tudjuk, most nem ajánlott világkörüli utazásokat tervezni, de azért egy belföldi vakáció belefér nem? Mutatunk is 3 szuper belföldi nyaralós ötletet!

10 legszebb esküvői meghívó idézet

10 legszebb esküvői idézet: ezek közül válassz az esküvőimeghívóra!

Közeleg az esküvőtök, és már a meghívók tervezésénél tartotok? Ez nagyon jó dolog, hiszen valószínűleg, akkor már nagyon benne vagytok a tervezési és szervezési munkálatokban és már csak egy kicsi választ el titeket életetek egyik legcsodálatosabb napjától! Segítségképpen pedig összegyűjtöttük nektek a 10 legszebb meghívó idézetet, a hagyományostól a kissé formabontóbb, viccesebbig, magyar klasszikusoktól, nemzetközi szerzőktől mindent megtalálsz, hogy biztosan tudj választani!