5 dolog, amiért érdemes Egerszalókra látogatni

5 dolog, amiért érdemes Egerszalókra látogatni


5 dolog, amiért érdemes Egerszalókra jönni

Magyarország tele van szebbnél-szebb helyekkel, városokkal, így nem egyszerű feladat egy utazás esetén kiválasztani az úticélt. Ebben a cikkben mutatok 5 olyan dolgot, ami miatt érdemes Egerszalókra látogatni néhány nap erejéig!


A termálvíz

 

Egerszalók egyik nevezetessége az itt található sódomb és termálvíz. A sódomb egyébként nem sóból van, hanem a termálvízben oldott ásványi anyagok csapódtak ki a víz lehűlése során és alkották meg a ma is látható dombot. A termálvíz számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre, és mivel ez egy enyhén savas jellegű víz, nem oldja a bőr savköpenyét, így hosszabb időt is a vízben lehet tölteni. A maga kategóriájába az egyik legjobb besorolást kapta, az ásványi anyagok mellett pedig mintegy 30 nyomelemet is tartalmaz, melyek közül 12 nélkülözhetetlen a szervezet számára. Többféle betegség, panasz, tünet kezelésére is alkalmas, ez a népszerűségének egyik legfőbb oka.

 

Borvidék

 

Egerszalók az egri borvidék szívében helyezkedik el, ennélfogva a térségben körös-körül számos szőlőbirtok és pincészet található, amelyeket meg is lehet látogatni. És természetesen nem csak nézni lehet a borkészítés mozzanatait, hanem ízlelni is – a környéken számos lehetőség van borkóstolókon részt venni.

 

Kulturális programok a körzetben

 

Egerszalóktól csupán egy karnyújtásnyira fekszik Eger, itt pedig számos kiállítás, múzeum, sőt, színház is várja a kultúrára éhes utazókat. A „Város a város alatt” és a Gárdonyi Géza Színház nyújtotta lehetőségek mellett mulatságokat is el lehet csípni, ha jókor érkezik valaki. Ezeken kézművesfoglalkozások, hagyományos ételkészítés, zene és jó hangulat várja a kíváncsiskodókat.

 

Programok aktív kikapcsolódáshoz

 

Egyáltalán nem kötelező napokig ázni a termálvízben, akik az aktív pihenést kedvelik, azok számára is akad bőven programlehetőség. Számos kirándulócélpont van a környéken, például a Betyárbújó, vagy a Barlanglakások, melyeket még a 20. században is laktak. De túraútvonalak is behálózzák a térséget, sőt, az igazán extrém kalandok kedvelői akár quados túrán, négykeréken is felfedezhetik a vidéket.

 

A Tündérliget Panzió

 

Amennyiben az úti cél Egerszalók, Egerszalók panzió kínálatából a Tündérliget Panziót érdemes választani. Egyfelől, mert a termálfürdő közvetlen szomszédságában áll, gyógykúra esetén nem kell messzire menni. Másfelől, ez egy felnőttbarát hotel, tehát a vendégek között nincsen gyerek, így biztosan zavartalan lesz a pihenés. A szállás minden szobája most lett felújítva, és a vendégek részére fenntartanak még egy jakuzzit, szaunát és sószobát is. Mi kellhet még a tökéletes kikapcsolódáshoz?

Szerző: Puskás Rékka

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Nagyon sok féle ilyen-olyan mendemondát, híresztelést, már-már rémtörténetnek mondható negatív kritikát lehet hallani a fogorvosi kezelésekkel kapcsolatban, de mi az igazság? Te is félsz fogorvoshoz fordulni, fogalmad sincsen, hogy mi fog történni, miután beülsz a fogorvosi székbe? Most segítünk, és leírjuk lépésről lépésre a részletes folyamatot!

Hogyan lehet fiatalos külsőm 50 felett?

Hogyan lehet fiatalos külsőm 50 felett?

Mindenki szeretne fiatalosan kinézni, azonban ez egy bizonyos kor felett nem olyan egyszerű értelemszerűen. Mégis hogyan lehetsz fiatalos, ápolt 50 évet felett is? Mutatjuk hogyan kerülhetsz bomba formába!

szaunát építeni otthonra tippek

Ezért a 3 dologért nagyon megéri szaunát építteteni otthonra

Már egészen régóta érdekel a gondolat, hogy építtess egy szaunát az otthonodba? Engedd meg nekünk, hogy meggyőzzünk róla, hogy bele is vágj, hiszen annyira jó dolog!