5 dolog, amiért érdemes Egerszalókra látogatni

5 dolog, amiért érdemes Egerszalókra látogatni


5 dolog, amiért érdemes Egerszalókra jönni

Magyarország tele van szebbnél-szebb helyekkel, városokkal, így nem egyszerű feladat egy utazás esetén kiválasztani az úticélt. Ebben a cikkben mutatok 5 olyan dolgot, ami miatt érdemes Egerszalókra látogatni néhány nap erejéig!


A termálvíz

 

Egerszalók egyik nevezetessége az itt található sódomb és termálvíz. A sódomb egyébként nem sóból van, hanem a termálvízben oldott ásványi anyagok csapódtak ki a víz lehűlése során és alkották meg a ma is látható dombot. A termálvíz számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre, és mivel ez egy enyhén savas jellegű víz, nem oldja a bőr savköpenyét, így hosszabb időt is a vízben lehet tölteni. A maga kategóriájába az egyik legjobb besorolást kapta, az ásványi anyagok mellett pedig mintegy 30 nyomelemet is tartalmaz, melyek közül 12 nélkülözhetetlen a szervezet számára. Többféle betegség, panasz, tünet kezelésére is alkalmas, ez a népszerűségének egyik legfőbb oka.

 

Borvidék

 

Egerszalók az egri borvidék szívében helyezkedik el, ennélfogva a térségben körös-körül számos szőlőbirtok és pincészet található, amelyeket meg is lehet látogatni. És természetesen nem csak nézni lehet a borkészítés mozzanatait, hanem ízlelni is – a környéken számos lehetőség van borkóstolókon részt venni.

 

Kulturális programok a körzetben

 

Egerszalóktól csupán egy karnyújtásnyira fekszik Eger, itt pedig számos kiállítás, múzeum, sőt, színház is várja a kultúrára éhes utazókat. A „Város a város alatt” és a Gárdonyi Géza Színház nyújtotta lehetőségek mellett mulatságokat is el lehet csípni, ha jókor érkezik valaki. Ezeken kézművesfoglalkozások, hagyományos ételkészítés, zene és jó hangulat várja a kíváncsiskodókat.

 

Programok aktív kikapcsolódáshoz

 

Egyáltalán nem kötelező napokig ázni a termálvízben, akik az aktív pihenést kedvelik, azok számára is akad bőven programlehetőség. Számos kirándulócélpont van a környéken, például a Betyárbújó, vagy a Barlanglakások, melyeket még a 20. században is laktak. De túraútvonalak is behálózzák a térséget, sőt, az igazán extrém kalandok kedvelői akár quados túrán, négykeréken is felfedezhetik a vidéket.

 

A Tündérliget Panzió

 

Amennyiben az úti cél Egerszalók, Egerszalók panzió kínálatából a Tündérliget Panziót érdemes választani. Egyfelől, mert a termálfürdő közvetlen szomszédságában áll, gyógykúra esetén nem kell messzire menni. Másfelől, ez egy felnőttbarát hotel, tehát a vendégek között nincsen gyerek, így biztosan zavartalan lesz a pihenés. A szállás minden szobája most lett felújítva, és a vendégek részére fenntartanak még egy jakuzzit, szaunát és sószobát is. Mi kellhet még a tökéletes kikapcsolódáshoz?

Szerző: Puskás Rékka

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

Klíma előnyei

3 ok, amiért érdemes klímát szereltetni

Sokan azt gondolják, hogy klímát szereltetni luxus, pedig manapság már egyáltalán nem számít annak, sőt, akár még spórolni is lehet vele. Bár elismerjük, hogy ez egy nagy, és költséges beruházás, nagyon hasznos tud lenni, és könnyen meg is térülhet. Lássunk is 3 nyomós okot, amiért megéri neked is belevágnod egy klíma telepítésébe.

Fogorvoshoz fordulni

3 eset, amikor mindenképpen érdemes fogorvoshoz fordulni

Sokan nem szeretnek fogorvoshoz járni, nagyon sokan félnek elmenni a fogorvoshoz, és a különböző problémák esetén inkább kivárnak (ami jellemzően még nagyobb problémát generál) vagy pedig valami házi praktikát próbálnak ki. Azonban vannak esetek, amikor tényleg muszáj fogorvosi székbe ülni, mert a probléma máskülönben nem fog elmúlni!

Top 3 ajándékötlet Valentin napra

3 tökéletes Valentin napi ajándékötlet

Közeleg a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe, amit egyre többen ünnepelnek meg manapság hazánkban is. Lepd meg te is valamilyen kedves meglepetéssel a párodat! Nem baj, ha nincs ötleted, mert most segítünk, is adunk párat! Lássunk is 3 nagyon szuper Valentin napi ajándékötletet!