Érzékenyek a fogaim, mit tehetek?- Megoldás fogérzékenységre

Érzékenyek a fogaim, mit tehetek?


Fogérzékenység ellen

Hideg vagy meleg étel fogyasztása esetében, de néha beszéd közben is éles fájdalmat érzel a fogaidban? Nagyon édes vagy savanyú étel fogyasztásával már meg sem próbálkozol, de kerülöd a hideg levegő belélegzését is a szádon keresztül, és van, hogy a fogmosás is egy igazi rémálom? Nem vagy ezzel egyedül, a fogérzékenység manapság nagyon sok embert érint, de van rá megoldás!


A fogérzékenység okai

A fogérzékenységnek sok minden állhat a hátterében, úgy, mint nem megfelelő szájápolás, nem megfelelő fogmosási technika, durva sörtéjű fogkefe, de a leggyakoribb ok általában a fogszuvasodás, fog sérülése vagy fogcsikorgatás hatására bekövetkező fogzománc elvékonyodás. Ez utóbb esetekben a fogérzékenység csak tünet, és a valós problémát minél előbb meg kell szüntetni, ha pedig a rossz ápolás áll a háttérben, akkor egy egyszerű vizsgálattal azt is ki lehet deríteni, és változtatni a szokásokon, amik az érzékenységet kiváltják.

 

Mit tehetek, ha érzékenyek a fogaim?

Ha a fogérzékenység bármilyen tünetét tapasztalj, akkor első körben egy fogászati állapotfelmérést javaslunk, ahol fény derül a probléma valódi okára, és ennek megfelelően megindulhat a megszüntetésére irányuló kezelés.  Ahogy fentebb írtuk, ez lehet az alapvető probléma kezelése is, de az is lehet, hogy csupán egy tanácsadásban merül ki. Egy biztos, az érzékeny fogak kezelése teljesen fájdalom mente, így nem kell tartani a vizsgálattól! Ráadásul a piacon manapság már rengeteg készítmény van, amit érzékeny fogakhoz fejlesztettek ki. A fogorvos biztosan ajánlani fog valamit, ami megfelel önnek, legyen az fogkrém, fogkefe, vagy más fogászati termék.
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Nagyon sok féle ilyen-olyan mendemondát, híresztelést, már-már rémtörténetnek mondható negatív kritikát lehet hallani a fogorvosi kezelésekkel kapcsolatban, de mi az igazság? Te is félsz fogorvoshoz fordulni, fogalmad sincsen, hogy mi fog történni, miután beülsz a fogorvosi székbe? Most segítünk, és leírjuk lépésről lépésre a részletes folyamatot!

Hogyan lehet fiatalos külsőm 50 felett?

Hogyan lehet fiatalos külsőm 50 felett?

Mindenki szeretne fiatalosan kinézni, azonban ez egy bizonyos kor felett nem olyan egyszerű értelemszerűen. Mégis hogyan lehetsz fiatalos, ápolt 50 évet felett is? Mutatjuk hogyan kerülhetsz bomba formába!

szaunát építeni otthonra tippek

Ezért a 3 dologért nagyon megéri szaunát építteteni otthonra

Már egészen régóta érdekel a gondolat, hogy építtess egy szaunát az otthonodba? Engedd meg nekünk, hogy meggyőzzünk róla, hogy bele is vágj, hiszen annyira jó dolog!