3 eset, amikor mindenképpen érdemes fogorvoshoz fordulni

3 eset, amikor mindenképpen érdemes fogorvoshoz fordulni


Fogorvoshoz fordulni

Sokan nem szeretnek fogorvoshoz járni, nagyon sokan félnek elmenni a fogorvoshoz, és a különböző problémák esetén inkább kivárnak (ami jellemzően még nagyobb problémát generál) vagy pedig valami házi praktikát próbálnak ki. Azonban vannak esetek, amikor tényleg muszáj fogorvosi székbe ülni, mert a probléma máskülönben nem fog elmúlni!


Tartósan vérző fogíny

A fogíny vérzése nagyon gyakori probléma, amit sokszor lehet otthon orvosolni, ugyanis a legtöbb esetben ezt a fogászati problémát a gyulladt fogíny okozza, ami legtöbbször az el nem távolított lepedékben kialakult baktériumok miatt van. A nem megfelelő, vagy nem elég alapos fogmosás okozza tehát az esetek döntő többségében a fogíny gyulladását, és ilyenkor megoldás lehet, ha egyszerűen csak megfelelően megtisztítjuk a területet, eltávolítjuk a lepedéket és a baktériumokat. Azonban, ha a fogíny vérzése tartós, nem múlik el, vagy többször előfordul, akkor mindenképpen célszerű fogorvoshoz fordulni, mert ez lehet valami komoly fogászati probléma tünete is.

 

Érzékeny fogak

Egy másik nagyon gyakran előforduló fogászati probléma a fogérzékenység, ami nagyon gyakran elfordul. Egyáltalán nem normális, ha hideg, meleg, édes, vagy savanyú ételek hatására érzékenység alakul ki. Sőt, sajnos komoly problémának az előjele is lehet, fogszuvasodás, fogágybetegségek, és megannyi más fogászati probléma tünete is lehet. éppen ezért ilyen tünetek esetén is érdemes fogorvoshoz fordulni, aki diagnosztizálja a probléma forrását, és orvosolja azt.

 

Ellenőrzés

Fontos azt is elmondanunk, hogy nemcsak abban az esetben kell fogorvoshoz menni, ha valamilyen problémát észlelünk, bár sokan még ekkor sem mennek, hanem akkor is, ha nincs semmilyen tünetünk, ugyanis sok fogászati betegség kezdetben teljesen tünetmentes. Éppen ezért javasolt legalább évente egyszer egy fogorvosi ellenőrzésre elmenni. Mi jó szívvel ajánljuk erre a célra a Rosental fogászati rendelőjét, ahol nagyon profin dolgoznak, teljesen fájdalommentesen, részletek itt: fogászat Budapest.
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

fontos szervezése tippek esküvőhöz

5 tipp, hogy valóban tökéletes legyen a Nagy Napotok!

A Nagy Nap, még a nevét is nagy betűvel írjuk… Egy nagyon különleges esemény, amire, ha egy kis szerencsénk van egy életben egyszer kerül sor. Hogyan lesz valóban tökéletes? Most adunk 5 tippet, ami segíthet benne!

nyaralás előtti teendőlista

A tökéletes nyaralás előtti teendőlista

Hamarosan itt a nyár, a nyaralások ideje. Már mi is alig várjuk, hogy csobbanhassunk egyet valamelyik tengerben, esetleg a magyar tenger partján, süttessük magunkat a napon, vagy megmásszuk valamelyik hegyet, felfedezzünk egy izgalmas város, és kipihenjük magunkat. De mielőtt mind ebbe belevágnánk, annak érdekében, hogy tényleg gondtalanul teljen a vakáció néhány kötelezettségünknek eleget kell, hogy tegyünk. Erről célszerű egy teendőlistát készíteni!

virágok jelentése az esküvőkön

Ezt jelentik a különböző virágok az esküvőkön

A virágok az esküvők elengedhetetlen kellékei. Virágokkal egy-egy esküvőn nemcsak esküvői csokor formájában, hanem asztaldíszek, dekoráció, sziromszórás formájában is találkozhatunk. Mutatósak, szépek, feldobják a hangulatot, de vajon mit jelentenek a különböző virágok? Most ennek jártunk utána!