3 eset, amikor mindenképpen érdemes fogorvoshoz fordulni

3 eset, amikor mindenképpen érdemes fogorvoshoz fordulni


Fogorvoshoz fordulni

Sokan nem szeretnek fogorvoshoz járni, nagyon sokan félnek elmenni a fogorvoshoz, és a különböző problémák esetén inkább kivárnak (ami jellemzően még nagyobb problémát generál) vagy pedig valami házi praktikát próbálnak ki. Azonban vannak esetek, amikor tényleg muszáj fogorvosi székbe ülni, mert a probléma máskülönben nem fog elmúlni!


Tartósan vérző fogíny

A fogíny vérzése nagyon gyakori probléma, amit sokszor lehet otthon orvosolni, ugyanis a legtöbb esetben ezt a fogászati problémát a gyulladt fogíny okozza, ami legtöbbször az el nem távolított lepedékben kialakult baktériumok miatt van. A nem megfelelő, vagy nem elég alapos fogmosás okozza tehát az esetek döntő többségében a fogíny gyulladását, és ilyenkor megoldás lehet, ha egyszerűen csak megfelelően megtisztítjuk a területet, eltávolítjuk a lepedéket és a baktériumokat. Azonban, ha a fogíny vérzése tartós, nem múlik el, vagy többször előfordul, akkor mindenképpen célszerű fogorvoshoz fordulni, mert ez lehet valami komoly fogászati probléma tünete is.

 

Érzékeny fogak

Egy másik nagyon gyakran előforduló fogászati probléma a fogérzékenység, ami nagyon gyakran elfordul. Egyáltalán nem normális, ha hideg, meleg, édes, vagy savanyú ételek hatására érzékenység alakul ki. Sőt, sajnos komoly problémának az előjele is lehet, fogszuvasodás, fogágybetegségek, és megannyi más fogászati probléma tünete is lehet. éppen ezért ilyen tünetek esetén is érdemes fogorvoshoz fordulni, aki diagnosztizálja a probléma forrását, és orvosolja azt.

 

Ellenőrzés

Fontos azt is elmondanunk, hogy nemcsak abban az esetben kell fogorvoshoz menni, ha valamilyen problémát észlelünk, bár sokan még ekkor sem mennek, hanem akkor is, ha nincs semmilyen tünetünk, ugyanis sok fogászati betegség kezdetben teljesen tünetmentes. Éppen ezért javasolt legalább évente egyszer egy fogorvosi ellenőrzésre elmenni. Mi jó szívvel ajánljuk erre a célra a Rosental fogászati rendelőjét, ahol nagyon profin dolgoznak, teljesen fájdalommentesen, részletek itt: fogászat Budapest.
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Nagyon sok féle ilyen-olyan mendemondát, híresztelést, már-már rémtörténetnek mondható negatív kritikát lehet hallani a fogorvosi kezelésekkel kapcsolatban, de mi az igazság? Te is félsz fogorvoshoz fordulni, fogalmad sincsen, hogy mi fog történni, miután beülsz a fogorvosi székbe? Most segítünk, és leírjuk lépésről lépésre a részletes folyamatot!

Hogyan lehet fiatalos külsőm 50 felett?

Hogyan lehet fiatalos külsőm 50 felett?

Mindenki szeretne fiatalosan kinézni, azonban ez egy bizonyos kor felett nem olyan egyszerű értelemszerűen. Mégis hogyan lehetsz fiatalos, ápolt 50 évet felett is? Mutatjuk hogyan kerülhetsz bomba formába!

szaunát építeni otthonra tippek

Ezért a 3 dologért nagyon megéri szaunát építteteni otthonra

Már egészen régóta érdekel a gondolat, hogy építtess egy szaunát az otthonodba? Engedd meg nekünk, hogy meggyőzzünk róla, hogy bele is vágj, hiszen annyira jó dolog!