Hány éves korban érdemes elkezdeni a gyerekkori fogszabályozást?

Hány éves korban érdemes elkezdeni a gyerekkori fogszabályozást?


gyerekkori fogszabályzás tudnivalók

Az egyik legfontosabb kérdés a gyerekkori fogszabályozással kapcsolatban, hogy hány éves korban érdemes elkezdeni azt. Nézzük mit javasolnak szakemberek ennek a kérdésnek a kapcsán.Az egyik legfontosabb kérdés a gyerekkori fogszabályozással kapcsolatban, hogy hány éves korban érdemes elkezdeni azt. Nézzük mit javasolnak szakemberek ennek a kérdésnek a kapcsán.


A fogszabályzás nagyon fontos

A fogak szabályzása nem csupán esztétikai kérdés, hanem fontos egészségügyi probléma is. Habár a nem megfelelően álló kesze-kusza fogak megannyi kellemetlenséget okoznak esztétikailag is, aminek a következtében akár verbális bántalmazást, mentális sérülést is szenvedhetnek el a gyerekek, nem ez az egyetlen ok, ami miatt minél hamarabb orvosolni kell a nem megfelelően álló fogakkal. Az állkapocs rendezetlensége miatt harapási rendellenesség is felléphet, ami emésztési problémákhoz végzethez, ugyanis a fogaknak fontos szerepük van az emésztésben, erről ne feledkezzünk meg! Ráadásul nemcsak nem szép látvány a rendezetlen fog, hanem sok probléma is van vele, ugyanis sokkal nehezebb tisztítani, ami azt jelenti, hogy nagyobb eséllyel alakul ki fogszuvasodás, illetve olyan fogászati betegségek, amiknek akár a fogak elvesztése is lehet a végső kimenetele. Na de lássuk is mikor érdemes elkezdeni a gyerekkori fogszabályzást!

 

A gyerekkori fogszabályozás ideális időpontja

Ha nagyon korrektek akarunk lenni, akkor azt kell mondanunk, hogy a fogszabályozás legideálisabb időpontja a 7-8 éves kor, azonban a fogszabályzást máskor is el lehet kezdeni, még felnőtt korban is, csak akkor több idő kell hozzá, vagy éppen az eredmény nem lesz olyannyira tartós. Már 3-4 éves kortól ajánlott fogászat vizsgálatra vinni a gyerekeket, de az a legjobb, ha az első fogszabályzási vizsgálat 7-8 éves korban megtörténik. Nem feltétlenül szükséges ilyenkor beavatkozni, de egy vizsgálat feltárhatja az esetleges problémákat, és idejében sokkal könnyebb orvosolni, mint előre haladott állapotban. További tudnivalókat a témával kapcsolatban a PureDental oldalán olvashatsz: gyermek fogszabályozás.
 

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Nagyon sok féle ilyen-olyan mendemondát, híresztelést, már-már rémtörténetnek mondható negatív kritikát lehet hallani a fogorvosi kezelésekkel kapcsolatban, de mi az igazság? Te is félsz fogorvoshoz fordulni, fogalmad sincsen, hogy mi fog történni, miután beülsz a fogorvosi székbe? Most segítünk, és leírjuk lépésről lépésre a részletes folyamatot!

Hogyan lehet fiatalos külsőm 50 felett?

Hogyan lehet fiatalos külsőm 50 felett?

Mindenki szeretne fiatalosan kinézni, azonban ez egy bizonyos kor felett nem olyan egyszerű értelemszerűen. Mégis hogyan lehetsz fiatalos, ápolt 50 évet felett is? Mutatjuk hogyan kerülhetsz bomba formába!

szaunát építeni otthonra tippek

Ezért a 3 dologért nagyon megéri szaunát építteteni otthonra

Már egészen régóta érdekel a gondolat, hogy építtess egy szaunát az otthonodba? Engedd meg nekünk, hogy meggyőzzünk róla, hogy bele is vágj, hiszen annyira jó dolog!