Szakértők figyelmeztetnek: ez történik, ha nem kezelik a lyukas fogat

Szakértők figyelmeztetnek: ez történik, ha nem kezelik a lyukas fogat


ez történik, ha nem kezelik a lyukas fogat

Annak ellenére, hogy egyre fejlettebb világot élünk, egyre fejlődik az orvostudomány, a higiénia is egyre kiterjedtebb, sokan hajlamosak elhanyagolni a fogak megfelelő ápolását, a kezeletlen fogak pedig súlyos problémákhoz vezetnek.


Nincs értelme halogatni a fogorvost

Nagyon sokan, és nagyon gyakran űzik ezt a sportot: ameddig csak lehet, halogatják a fogorvoshoz való elmenetelt. Érzékeny, Majd máshol rágok! Nem eszek meleget! Fáj? Ott a fájdalomcsillapító. Abba bele sem gondolnak, hogy így sokkal több kellemetlenséget, és fájdalmat okoznak maguknak, mint amennyit egy kezelés alkalmával el kellene szenvedniük. Arról már ne is beszéljünk, hogy a legtöbb fogászati kezelés a modern technikáknak köszönhetően már szinte teljesen fájdalommentes, ha még is fájdalommal jár, akkor z érzéstelenítő ezen is segíteni tud. Ha sokáig halogatod a fgorvosi kezelést, akkor az egyébként könnyen orvosolható kisebb probléma is visszafordíthatatlan bajjá alakulhat, ami akár a fogak elvesztésével is járhat. Tudod mi történik akkor, ha nem kezelik a lyukas fogat?

 

A lyukas fogakat kezelni kell!

A lyukas fog kezelése nem csupán esztétikai kérdés, bár az sem utolsó kérdés. Ha nem kezelik időben és megfelelően a szuvas, majd lyukas fog előbb csak kellemetlen, majd az idő múlásával fájdalmas tünetekhez és komoly fogágybetegséghez vezet, de ez nem elég, mert okozhat ínygyulladást is. Egy szóval, hogy ezek fájdalmassá teszik a mindennapokat, különösen az étkezéseket. Végső soron pedig a fogak elvesztésével is járhat.

 

Hogyan kezelik a lyukas fogakat?

A lyukas fogat töméssel lehet kezelni. Ez egy egyserű, és a mai modern töltőanyagoknak köszönhetően biztonságos eljárás. A Rosental rendelőjében olyan esztétikus tömést alkalmaznak, amik szinte teljesen megegyeznek a fogak színével, így teljesen észrevehetetlen a különbség. Részletek itt: esztétikus tömés Budapesten.
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

legolcsóbb fogászat

Tényleg a legolcsóbb fogászat a legolcsóbb fogászat?

A fogászati beavatkozásoknak manapság igen borsos ára van, ez pedig azt vonzza maga után, hogy a legtöbben keressük a különböző kiskapukat, a lehetőségeket, hogy hogyan lehetne a lehető legolcsóbban kihozni egy-egy kezelést. De biztosan a legolcsóbb fogászat a legolcsóbb?

szauna pozitív hatásai

Ezért a 3 dologért kell neked is szaunát építtetned

A szaunázás egyre népszerűbb nemcsak hazánkban, hanem világszerte is. Északról, egészen pontosan a finnektől indult még nagyon régről, náluk szinte az ősidők óta hódít, de mahnapság már egész Európát bevették. Miért építtess te is egy szaunát az otthonodba a finnekhez hasonlóan? Mutatunk 3 jó okot!

gyerekkori fogszabályzás tudnivalók

Hány éves korban érdemes elkezdeni a gyerekkori fogszabályozást?

Az egyik legfontosabb kérdés a gyerekkori fogszabályozással kapcsolatban, hogy hány éves korban érdemes elkezdeni azt. Nézzük mit javasolnak szakemberek ennek a kérdésnek a kapcsán.Az egyik legfontosabb kérdés a gyerekkori fogszabályozással kapcsolatban, hogy hány éves korban érdemes elkezdeni azt. Nézzük mit javasolnak szakemberek ennek a kérdésnek a kapcsán.