Egy helyen minden, amit tudnod kell a lyukas fogakról

Egy helyen minden, amit tudnod kell a lyukas fogakról


Lyukas fog kialakulásának okai

Hogyan alakulnak ki a lyukas fogak, hogyan lehet őket kezelni hatékonyan, miért fájnak, hogyan lehet csillapítani a fájdalmat? Az alábbi cikkben többek között ezekre a kérdésekre kaphatsz választ!


Mitől alakul ki a lyukas fogak?

Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz, hiszen az esetek döntő többségében a lyukas fogak a nem megfelelő szájhigiénia miatt alakulnak ki. Ez nem jelenti azt, hogy valakinek azért van, vagy vannak lyukas fogai mert nem mos fogat, és azt sem, hogy más miatt nem alakulhat ki. A rossz szájhigiénia magában foglalja, a nem megfelelő idejű, rendszerességű fogmosást, a rossz technikák alkalmazását, esetleges rossz eszközöket is. Persze genetika, és más tényezők is közre játszhatnak, a lényeg az, hogy lepedékek maradnak a fogon, ez pedig egy olyan folyamatot indít el, ami miatt lyukak képződnek a fogon. Gyakorlatilag az történik, hogy a fog külső, kemény rétege sérül. Ez akár a teljes fog elvesztésével is végződhet, ha nincsen megfelelően kezelve.

 

Hogyan lehet kezelni a lyukas fogakat?

A kérdés tehát adott: akkor hogyan kell kezelni a lyukas fogat? Erre is nagyon egyszerű a válasz: irány a fogorvos! Persze lehet otthoni kezelésekkel kísérletezni, fájdalomcsillapítót szedni, de sajnos ez a probléma nem fog elmúlni magától, sőt csak egyre rosszabb lesz! A lyuk magától nem múlik el, sőt… A problémát csak szakember tudja megoldani, úgyhogy, ha szeretünk fogorvoshoz járni, ha nem, ez az egyetlen megoldás. De nem kell félni, a mai modern eljárások már szinte teljesen fájdalommentesek! És minél hamarabb túl vagy rajta, annál kevesebbet szenvedsz! Mi a Rosental Fogászati rendelőjét ajánljuk, ahol nagyon szakszerűen dolgoznak, olvass utána itt a javasolt kezelésnek: esztétikus fogtömés Buda.  
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

legolcsóbb fogászat

Tényleg a legolcsóbb fogászat a legolcsóbb fogászat?

A fogászati beavatkozásoknak manapság igen borsos ára van, ez pedig azt vonzza maga után, hogy a legtöbben keressük a különböző kiskapukat, a lehetőségeket, hogy hogyan lehetne a lehető legolcsóbban kihozni egy-egy kezelést. De biztosan a legolcsóbb fogászat a legolcsóbb?

szauna pozitív hatásai

Ezért a 3 dologért kell neked is szaunát építtetned

A szaunázás egyre népszerűbb nemcsak hazánkban, hanem világszerte is. Északról, egészen pontosan a finnektől indult még nagyon régről, náluk szinte az ősidők óta hódít, de mahnapság már egész Európát bevették. Miért építtess te is egy szaunát az otthonodba a finnekhez hasonlóan? Mutatunk 3 jó okot!

gyerekkori fogszabályzás tudnivalók

Hány éves korban érdemes elkezdeni a gyerekkori fogszabályozást?

Az egyik legfontosabb kérdés a gyerekkori fogszabályozással kapcsolatban, hogy hány éves korban érdemes elkezdeni azt. Nézzük mit javasolnak szakemberek ennek a kérdésnek a kapcsán.Az egyik legfontosabb kérdés a gyerekkori fogszabályozással kapcsolatban, hogy hány éves korban érdemes elkezdeni azt. Nézzük mit javasolnak szakemberek ennek a kérdésnek a kapcsán.