Fontos kérdések és válaszok a lyukas fogakkal kapcsolatban

Fontos kérdések és válaszok a lyukas fogakkal kapcsolatban


Fontos kérdések a lyukas fogakkal kapcsolatban

A lyukas fogakkal kapcsolatban rendszerint sok-sok megválaszolatlan kérdés kering az emberek fejében. Most egy kicsit segítünk rendet tenni, és megválaszoljuk a legfontosabbakat.


Honnan tudod, hogy lyukas a fogam?

Íme néhány leggyakoribb jele annak, hogy lyukas a fogad. Hideg -meleg érzékenység. A meleg vagy hideg étel elfogyasztása után fennálló érzékenység annak a jele lehet, hogy lyukas a fogad. szintén jel lehet a folt, lyuk, vagy gödör észlelése, a fogfájás, az édes, keserű, vagy más ízek fogyasztására jelentkező érzékenység.

 

Mi okozza a lyukas fogat?

A fogak lyukait a fogüregek okozzák, amelyek a zománc tartósan sérült területei (a fogak kemény külső felülete). Az üregeket fogszuvasodásnak is nevezhetjük. Kisgyerekek és felnőttek esetében is fent állhat ez a tünet.

 

Hogyan előzhetem meg a lyukas fogat?

A fogszuvasodás megelőzése érdekében naponta legalább kétszer moss fogat fluoridtartalmú fogkrémmel. Lehetőleg minden étkezés után, különösen lefekvés előtt. Tisztítsd meg a fogaidat naponta fogselymmel vagy fogközi tisztítószerekkel, például az Oral-B interdentális ecsettel, a Reach Stim-U-Dent vagy a Sulcabrush-val.

 

Mennyire normális a lyukas fog?

A fogak lyukainak néhány gyakori oka lehet, beleértve a fogcsikorgatást (bruxizmus) és a fogszuvasodást. A fogak lyukainak fő oka azonban a fogszuvasodás. Az Országos Fogászati és Craniofacial Research Intézet adatai szerint a 20 és 64 év közötti felnőttek 92% -ának volt fogszuvasodása az állandó fogakban.

 

Mit lehet tenni a lyukas fogakkal? 

A lyukas fogakat szakember tudja kezelni. Éppen ezért, ha bármilyen tünetet észlelsz, fogorvoshoz kell fordulnod. A fogorvos egy alapos kivizsgálás után megállapítja, hogy pontosan milyen kezelésre van szükséged, és betömi a lyukas fogadat. Mennyibe kerül ez? Nézd meg itt: fogtömés árak.  
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

Ezért éri meg kútvízzel locsolnod

Ezért éri meg kútvízzel locsolnod

Te is gondolkoztál már azon, hogy idén nyáron kútvízzel locsolj? Ez jobb ötlet, mint hinnéd! A kútvízzel való locsolásnak több előnye is van, különösen összehasonlítva a városi vízellátással vagy az esővíz használatával. Lássuk, mik ezek pontosan!

Legjobb helyszínt osztálytalálkozóhoz

Így találd meg a tökéletes helyszínt osztálytalálkozódhoz!

Az osztálytalálkozó egy nagyon fontos esemény, ezért az is fontos, hogy sikerüljön egy jó helyszínt találni. Na de mégis hogyan? Mutatjuk, mit kell figyelembe venned, amikor helyszíneket keresgélsz osztálytalálkozóra. Íme néhány szempont, amelyeket érdemes figyelembe venni a helyszín kiválasztásakor:

konferencia szervezés hatékonyan

Így szervezz meg hatékonyan egy konferenciát!

Konferencia megszervezésével bíztak meg? Szeretnéd h minden zökkenőmentes lenne, és sikeresen lebonyolíthatnád a szakmai eseményt, amiről jól tudod, hogy egyáltalán nem olyan könnyű? Ne aggódj segítünk néhány hasznos tanáccsal!