Fontos kérdések és válaszok a lyukas fogakkal kapcsolatban

Fontos kérdések és válaszok a lyukas fogakkal kapcsolatban


Fontos kérdések a lyukas fogakkal kapcsolatban

A lyukas fogakkal kapcsolatban rendszerint sok-sok megválaszolatlan kérdés kering az emberek fejében. Most egy kicsit segítünk rendet tenni, és megválaszoljuk a legfontosabbakat.


Honnan tudod, hogy lyukas a fogam?

Íme néhány leggyakoribb jele annak, hogy lyukas a fogad. Hideg -meleg érzékenység. A meleg vagy hideg étel elfogyasztása után fennálló érzékenység annak a jele lehet, hogy lyukas a fogad. szintén jel lehet a folt, lyuk, vagy gödör észlelése, a fogfájás, az édes, keserű, vagy más ízek fogyasztására jelentkező érzékenység.

 

Mi okozza a lyukas fogat?

A fogak lyukait a fogüregek okozzák, amelyek a zománc tartósan sérült területei (a fogak kemény külső felülete). Az üregeket fogszuvasodásnak is nevezhetjük. Kisgyerekek és felnőttek esetében is fent állhat ez a tünet.

 

Hogyan előzhetem meg a lyukas fogat?

A fogszuvasodás megelőzése érdekében naponta legalább kétszer moss fogat fluoridtartalmú fogkrémmel. Lehetőleg minden étkezés után, különösen lefekvés előtt. Tisztítsd meg a fogaidat naponta fogselymmel vagy fogközi tisztítószerekkel, például az Oral-B interdentális ecsettel, a Reach Stim-U-Dent vagy a Sulcabrush-val.

 

Mennyire normális a lyukas fog?

A fogak lyukainak néhány gyakori oka lehet, beleértve a fogcsikorgatást (bruxizmus) és a fogszuvasodást. A fogak lyukainak fő oka azonban a fogszuvasodás. Az Országos Fogászati és Craniofacial Research Intézet adatai szerint a 20 és 64 év közötti felnőttek 92% -ának volt fogszuvasodása az állandó fogakban.

 

Mit lehet tenni a lyukas fogakkal? 

A lyukas fogakat szakember tudja kezelni. Éppen ezért, ha bármilyen tünetet észlelsz, fogorvoshoz kell fordulnod. A fogorvos egy alapos kivizsgálás után megállapítja, hogy pontosan milyen kezelésre van szükséged, és betömi a lyukas fogadat. Mennyibe kerül ez? Nézd meg itt: fogtömés árak.  
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

szaunázás pozitív hatásai

Egészséges mindennap szaunázni?

Manapság egyre trendibb ez a szaunázás dolog, és sokszor szokták mondani, hogy mennyi pozitív hatása is van. Vajon érdemes mindennap szaunázni, egészséges a mindennapos szauna használat tényleg? Ennek jártunk most utána, hogy egészen pontosan milyen hatásai vannak a szaunázásnak!

Ötletek karácsonyi buli feldobására

Hogyan lehet feldobni a céges karácsonyi bulit? Íme néhány jó ötlet

Azt érzed, hogy kicsit kezd unalmas lenni a céges karácsonyi összejövetel? Többen is ürügyeket találnak ki, hogy miért nem jönnek, akinek nem sikerül, az pedig unottan próbálja túlélni? Egy ilyen karácsonyi összejövetel tökéletes alkalom, hogy a kollégák kicsit összekapcsolódjanak, a cég egy egész közösségnek érezhesse magát, úgyhogy semmiképpen sem szabad kihagyni, inkább egy kicsit feldobni! Mutatunk tippeket, amik segíthetnek feldobni a céges karácsonyi összejöveteleket!

 Nyári szaunázás pozitív hatásai

5 ok, amiért érdemes szaunát használni nyáron

Kint is forróság van nyáron, mégis miért ülne be bárki egy még forróbb helyre? Télen kész felüdülés egy meleg helyen pihenni egy kicsit, de mi értelme van nyáron szaunázni? Nagyon is sok, mutatjuk is miért éri meg nyáron szaunát használni!