Fontos kérdések és válaszok a lyukas fogakkal kapcsolatban

Fontos kérdések és válaszok a lyukas fogakkal kapcsolatban


Fontos kérdések a lyukas fogakkal kapcsolatban

A lyukas fogakkal kapcsolatban rendszerint sok-sok megválaszolatlan kérdés kering az emberek fejében. Most egy kicsit segítünk rendet tenni, és megválaszoljuk a legfontosabbakat.


Honnan tudod, hogy lyukas a fogam?

Íme néhány leggyakoribb jele annak, hogy lyukas a fogad. Hideg -meleg érzékenység. A meleg vagy hideg étel elfogyasztása után fennálló érzékenység annak a jele lehet, hogy lyukas a fogad. szintén jel lehet a folt, lyuk, vagy gödör észlelése, a fogfájás, az édes, keserű, vagy más ízek fogyasztására jelentkező érzékenység.

 

Mi okozza a lyukas fogat?

A fogak lyukait a fogüregek okozzák, amelyek a zománc tartósan sérült területei (a fogak kemény külső felülete). Az üregeket fogszuvasodásnak is nevezhetjük. Kisgyerekek és felnőttek esetében is fent állhat ez a tünet.

 

Hogyan előzhetem meg a lyukas fogat?

A fogszuvasodás megelőzése érdekében naponta legalább kétszer moss fogat fluoridtartalmú fogkrémmel. Lehetőleg minden étkezés után, különösen lefekvés előtt. Tisztítsd meg a fogaidat naponta fogselymmel vagy fogközi tisztítószerekkel, például az Oral-B interdentális ecsettel, a Reach Stim-U-Dent vagy a Sulcabrush-val.

 

Mennyire normális a lyukas fog?

A fogak lyukainak néhány gyakori oka lehet, beleértve a fogcsikorgatást (bruxizmus) és a fogszuvasodást. A fogak lyukainak fő oka azonban a fogszuvasodás. Az Országos Fogászati és Craniofacial Research Intézet adatai szerint a 20 és 64 év közötti felnőttek 92% -ának volt fogszuvasodása az állandó fogakban.

 

Mit lehet tenni a lyukas fogakkal? 

A lyukas fogakat szakember tudja kezelni. Éppen ezért, ha bármilyen tünetet észlelsz, fogorvoshoz kell fordulnod. A fogorvos egy alapos kivizsgálás után megállapítja, hogy pontosan milyen kezelésre van szükséged, és betömi a lyukas fogadat. Mennyibe kerül ez? Nézd meg itt: fogtömés árak.  
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

 Nyári szaunázás pozitív hatásai

5 ok, amiért érdemes szaunát használni nyáron

Kint is forróság van nyáron, mégis miért ülne be bárki egy még forróbb helyre? Télen kész felüdülés egy meleg helyen pihenni egy kicsit, de mi értelme van nyáron szaunázni? Nagyon is sok, mutatjuk is miért éri meg nyáron szaunát használni! 

3 Balaton-felvidék látnivaló

3 látnivaló a Balaton-felvidéken, ami téged is el fog varázsolni

Magyarország egyik legszebb része a Balalton-felvidék, ahol a kanyargó dimbek-dombok őrzik a nyugtát sosem találó magyar tenger hullámait. Erre a vidékre invitálunk most titeket, és mutatunk 3 olyan különleges helyszínt is itt, ami garantáltan el fog varázsolni titeket.  Jöjjön hát 3 csodaszép hely a Balaton-felvidék dűnéiről.

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Nagyon sok féle ilyen-olyan mendemondát, híresztelést, már-már rémtörténetnek mondható negatív kritikát lehet hallani a fogorvosi kezelésekkel kapcsolatban, de mi az igazság? Te is félsz fogorvoshoz fordulni, fogalmad sincsen, hogy mi fog történni, miután beülsz a fogorvosi székbe? Most segítünk, és leírjuk lépésről lépésre a részletes folyamatot!