Mire kell figyelni a hideg idő beköszöntével?

Mire kell figyelni a hideg idő beköszöntével?


Támogassuk szervezetünket!

Az ősz megérkezése számos remek időtöltésnek ad teret, mint például szüreti mulatságok, borkóstolók, kirándulások. Azonban ahogy egyre hűvösebbre fordul az idő és közelít a tél, néhány dologra nem árt odafigyelni ahhoz, hogy maximálisan ki lehessen élvezni az őszi hónapok nyújtotta lehetőségeket.


Az immunrendszer támogatása

 

Az ősz beköszöntével egyre hidegebb szelek fújnak, a nyári hőség után pedig sokan ilyenkor hajlamosabbak megfázni. Fontos, hogy amikor megérkezik a hűvös idő, és kevesebbet vagyunk a szabadban a napsütésben, akkor megtámogassuk az immunrendszerünket.

 

Ez a támogatás több részből áll, az első pedig, hogy megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag kerüljön be a szervezetbe. Ez nem csak a betegségekkel szemben tesz minket ellenállóbbá, de egyébként is szükséges, mivel egyes vitaminokból, mint például a D vitamin, a hideg hónapok során nem jut elég a szervezetbe. A vitaminok azonban nem váltják ki a gyümölcsök fogyasztását!

 

Továbbá az immunrendszert testmozgással is kell edzeni. Ősszel egyébként is jó kikapcsolódás a kirándulás, a túrázás a színpompás erdőben nem csak a testnek, a szemnek is pihentető program.

 

Az is fontos, hogy ne tegyük ki magunkat olyan helyzeteknek, ahol a hideg következtében alakul ki nátha vagy más betegség. A megfelelő öltözet ilyenkor fokozottan fontos, a legjobb a réteges öltözködés, hiszen ilyenkor az idő is képlékeny.

 

Megfelelő bőrápolás

 

De nem csak a megfázás lehet az ősz kellemetlen következménye. A hideg kikezdi a szabadon lévő bőrfelületeket, mint például a kéz és az arc esetében, és erősen kiszárítja őket. Ennek következtében az adott bőrfelület viszket, kipirosodik, sőt, hámlik és vérzik is. A száraz bőr ellen szerencsére számos megoldás létezik, például különböző krémek, de a kiválasztás során érdemes figyelni az összetevőket. Olyan produktumot érdemes választani, amely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, így minimalizálva az allergiás reakciók kockázatát.

 

Természetesen jobb, ha nem várjuk meg, amíg a gyakran fájdalmas tünetek jelentkeznek, hanem elejét vesszük a problémának rendszeres hidratálással és bőrápoló kozmetikumok használatával. A megfelelő termékek nem csak a bőrszárazságot előzik meg, de ellenállóbbá is teszik a bőrt az olyan tényezőkkel szemben, mint a hideg.

Szerző: Puskás Rékka

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Mire lehet számítani egy fogászati kezelés során?

Nagyon sok féle ilyen-olyan mendemondát, híresztelést, már-már rémtörténetnek mondható negatív kritikát lehet hallani a fogorvosi kezelésekkel kapcsolatban, de mi az igazság? Te is félsz fogorvoshoz fordulni, fogalmad sincsen, hogy mi fog történni, miután beülsz a fogorvosi székbe? Most segítünk, és leírjuk lépésről lépésre a részletes folyamatot!

Hogyan lehet fiatalos külsőm 50 felett?

Hogyan lehet fiatalos külsőm 50 felett?

Mindenki szeretne fiatalosan kinézni, azonban ez egy bizonyos kor felett nem olyan egyszerű értelemszerűen. Mégis hogyan lehetsz fiatalos, ápolt 50 évet felett is? Mutatjuk hogyan kerülhetsz bomba formába!

szaunát építeni otthonra tippek

Ezért a 3 dologért nagyon megéri szaunát építteteni otthonra

Már egészen régóta érdekel a gondolat, hogy építtess egy szaunát az otthonodba? Engedd meg nekünk, hogy meggyőzzünk róla, hogy bele is vágj, hiszen annyira jó dolog!