Valóban valódi csodaszer lenne az SMR henger?

Valódi csodaszer lenne az SMR henger?


SMR henger használata

Az SMR hengert valódi korszakalkotó találmányként tartják számon, de mi is ez valójában, és hogyan működik? Erre keressük most a választ, illetve arra, hogy valóban annyira hatás-e, mint amennyire mondják.


Mi is az az SMR henger?

Az SMR nem más, mint a self-myofascial release rövidítése, azaz önmasszázs henger. De mégis mire lehet használni?  Ez a henger kiváló sportolóknak, és krónikus mozgásszervi betegségben szenvedőknek is. Az SMR hengert az izmok regenerációjának elősegítésére lehet hatékonyan használni, de ízületi panaszokra is kíválóan alkalmazható.

 

Miért van szükség SMR hengerre?

Stressz, feszültség, vagy intenzív megerőltetés hatására létrejöhetnek úgynevezett feszültség, azaz trigger pontok, amiknek eloszlatására tökéletes az SMR henger. Ezek a pontok bár eleinte nem okoznak problémát, később fájdalommal járhatnak, hiszen ezeken a területeken az izom folyamatosan összehúzódik, az állandó igénybevétel miatt pedig nem tud ellazulni. Ráadásul a fájdalom a több testrészre is kiterjedhet. 

 

Hogyan lehet alkalmazni az SMR hengert? 

A hengert a csomók kialakulásának megelőzéséhez, illetve feloldásához is egyaránt lehet használni. A combok, a hát, az oldalsó deltaizmok, a vállak is mind-mind kiválóan lazíthatóak SMR hengerrel. Az alkalmazáshoz a hengert a talajra kell helyezni, majd elkezdeni görgetni a fájdalmas pontokon. Görgethetjük pár centis részeken, de nagyobb területeken is, ez a területtől és a fájdalom mértékétől függ leginkább. Először lendületes mozdulatokkal kell a csomókat meglazítani, továbbá az is fontos, hogy különböző szögekből menjünk végig az izmon, ugyanis a különböző testtartásokban eltérő mélységekben tudjuk megmasszírozni azokat. Ha te is szeretnéd lelazítani izmaid sportolás után kattints ide: smr henger vásárlás.

 

Az SMR henger hatásai

Az SMR hengert tehát leginkább edzés utáni izomlazításra lehet használni, az izomláz elkerülésére. De emellett számos más pozitív hatása is, van. Például pozitív hatással van az idegrendszerre, képes csökkenteni a narancsbőrt, segíthet az ízületi problémákban, serkenti a vérkeringést, valamint a nyirokműködést. Tehát használata erősen ajánlott, itt te is beszerezheted sajátodat: smr henger vásárlás
 

Szerző: VN

címkék:

Kommentek


amic.hu

amic.hu

Ön az amic.hu oldalon jár, mely a főváros legújabb online újságja. Itt minden friss információ megtalálható Budapestről, mely ma vag mostanában a városban történt.

amic.hu-Budapesten az első

amic.hu-Budapesten az első

“Millió emlék köt össze veled,
Ezer kanyargón lüktető úttest,
A grundok s a játszóterek,
Nálad Otthon vagyok, Budapest.”

 

Doboz 3

Doboz 3

Doboz szövegeCikkek

céges esemény

Rendezvényhelyszínek céges rendezvényhez

A céges rendezvényeknek se szeri se száma a fővárosi és vidéki rendezvényhelyszíneken, hiszen rengeteg olyan céges esemény van, ami az irodán kívül kerül megrendezésre, évente több alkalommal. 

a szobabiciklizés pozitív hatásai a szervezetre

a szobabiciklizés pozitív hatásai

Annyi meg annyi érv szól a rendszere mozgás mellett, de hogy miért éppen a szobabiciklit válasszátok? Most összegyűjtöttünk 5 okot, amiért érdemes szobabiciklist használni.

Belföldi nyaralás tippek

3 szuper belföldi programlehetőség a nyárra hangolva 2020-ban

Kissé furcsa időszak ez mindenki számára, de koronavírus ide, vagy oda, bizony-bizony megérkezett a nyár, vele a jó idő, és reméljük, hogy a nyaralós kedvetek is. Igen, tudjuk, most nem ajánlott világkörüli utazásokat tervezni, de azért egy belföldi vakáció belefér nem? Mutatunk is 3 szuper belföldi nyaralós ötletet!

10 legszebb esküvői meghívó idézet

10 legszebb esküvői idézet: ezek közül válassz az esküvőimeghívóra!

Közeleg az esküvőtök, és már a meghívók tervezésénél tartotok? Ez nagyon jó dolog, hiszen valószínűleg, akkor már nagyon benne vagytok a tervezési és szervezési munkálatokban és már csak egy kicsi választ el titeket életetek egyik legcsodálatosabb napjától! Segítségképpen pedig összegyűjtöttük nektek a 10 legszebb meghívó idézetet, a hagyományostól a kissé formabontóbb, viccesebbig, magyar klasszikusoktól, nemzetközi szerzőktől mindent megtalálsz, hogy biztosan tudj választani!